Oorsprong en historie van het bedrijf

Voorhistorie :  

1 )
1953  De oprichter , de heer Bolten sr begint op 17 jarige leeftijd zijn loopbaan op een heuse boortoren die naar kolen boord, . Voordat hij een eigen bedrijf start doet hij nog veel ervaring op bij diverse boor - en pomp-installatie bedrijven

 

   

2 ) 1972  Oprichting bedrijf : de heer en mevrouw Bolten starten officieel hun bedrijf aan de Kroppestraat in Swalmen. De werkzaamheden worden nog geheel handmatig verricht met een z.g. driepoot ! Zeker geen licht werk

   
3 ) 1976 "automatisering" driepoot: de driepoot word uitgebreid met een motorlier en een mechanische boortafel.

 
 
4 ) 1980 : eerste mechanische boorwagen wordt gekocht

5 ) 1985 : overname van het bedrijf door zoon Hans die vanaf het begin bij het bedrijf betrokken is en het bedrijf tot op heden nog steeds voert. (ofschoon Dhr Bolten sr hem nog steeds met raad en daad bijstaat ! )  
6 ) 1993 : aankoop 2 de boorwagen

7 ) 1995 : aankoop 3 de boorwagen en kleine machine voor moeilijk bereikbare locaties zoals tuinen maar ook in fabrieken tussen technische installaties.  
8 ) 2001 : verhuizing naar groter pand alwaar de zaak nog steeds gevestigd is.

 
9 ) 2005 : tot ons groot verdriet overlijdt medeoprichtster mevrouw Bolten vrij onverwacht welk nog steeds een groot verdiet is , zij was een warm mens met hart voor de zaak en zeker een van de grote drijfveren !  
10 ) 2008 : aankoop grote z.g. rups machine, die inzetbaar is op drassige ( bouw ) terreinen voor b.v. waterbronnen en warmte winning tot 100m diepte.